Pasica

Pasica

Iskalnik

Sestavine
Ognjič

Ognjič

Ognjič (vsestranski zdravilec) je ena izmed najbolj zdravilnih cvetlic, ki jih boste našli. Pozitivne lastnosti ognjiča pa potrjujejo tudi različne raziskave. Po njih naj bi zdravilne učinke imele predvsem tri snovi v njem, in sicer flavonoidi, eterično olje in triterpeni. V starem Egiptu so ga uporabljali za pomlajevanje, v ljudski medicini pa se veliko uporablja še danes.

Uporaba ognjiča ima dolgo zgodovino. Rimljani so ga kot naravno barvilo v kuhinji uporabljali kot nadomestek pregrešno dragega žafrana. V starem Egiptu je bil ognjič znan kot sredstvo za pomlajevanje. V dobi srednjega veka so ognjič uporabljali v bolj mistične namene – venci ognjiča pod posteljo naj bi varovali med spanjem. Stara modrost pa pravi, da je ognjič tudi napovedovalec vremena – če so njegovi cvetovi po 8. uri zjutraj še zaprti, bo tisti dan deževalo.

Ognjič ima dolgo tradicijo v medicini, saj ima številne zdravilne sestavine. Uporablja se ga na več načinov, iz njega lahko pripravite čaj, mazila ali kuhinjsko začimbo. V ta namen uporabljamo le v senci posušene cvetove.

Ognjičevo mazilo je učinkovito pri pomirjanju pordele in vnete kože. Pogosto ga imenujemo kar "prva pomoč v steklenički", saj je primeren za zdravljenje vseh vrst ran, opeklin, ureznin in ozeblin. Zelo prav pride pri pikih insektov. Blagodejno vpliva tudi na vnete vene ter krčne žile.

Ognjič spominja na majhno sončece ali ogenj, ki kar žari na vrtu in ga ne moremo spregledati kar tako. Pravijo, da človeka spravi v dobro voljo že samo, če ga ošvrkne s pogledom. Če ga uporabi, še toliko bolj.

 
Čebelji vosek

Čebelji vosek

Čebelji vosek izdelujejo medonosne čebele vrste Apis mellifera v voskovnih žlezah. Je belo-rumene do rumeno-rjave barve, kar je deloma odvisno od količine barvil, ki vanj pridejo iz cvetnega prahu, propolisa. ima prijeten vonj, ki spominja na med. Čebelji vosek nastaja v voskovnih žlezah, ki ležijo na trebušni strani čebel delavk. Skozi te odprtine se izloča poseben izloček, ki se na zraku strdi v drobne voščene ploščice. Da čebela izdela 1kg voska, mora zaužiti 8,4 kg medu. Čebelji vosek je v uporabi že več tisočletji. Že stari Grki so vosek uporabljali zaradi njegovih zdravilnih lastnosti; iz njega so delali obkladke in povoje. Čebelji vosek daje koži elastičnost, jo preskrbuje z vlago in ima hkrati antiseptični učinek, kar pomeni, da jo ščiti pred obolenji.

 
Olivno olje

Olivno olje

Nekateri verjamejo, da so oljke eno najstarejših dreves, ki so jih začeli pridelovati. Olivno olje je čarobna sestavina, izvrstna za prav vse, prehrano, kožo, roke in nohte ter lase. To je hvaljen proizvod poznan že iz antičnih časov. Antioksidanti prisotni v olivnem olju preprečujejo okvare celic tako, da vežejo proste radikale in znižujejo možnost mutacije celic. Vrednost oljke ni samo biblijski mit, ampak je dejansko odličen borec proti prezgodnjemu staranju saj vzdržuje elastičnost kože in krvnih žil.

 

 
Palmovo olje

Palmovo olje

Rafinirano palmovo olje se pridobiva iz mezokarpa afriške oljne palme (lat. Elaeis guinnensis). Je rahlo rumene barve, kremasto in popolnoma brez vonja.

Pridobiva se iz zrn palmovih sadežev (iz obnovljivih virov, brez uničevanja deževnega gozda).

po sestavi in delovanju je zelo podobno kokosovemu olju.

Zelo pogosto se uporablja v kozmetiki, farmaciji ter pri izdelavi mil in sveč.

 
Vitamin E

Vitamin E

Ta antioksidant pomaga upočasniti staranje kožnih celic. Preprečuje oksidacijo celičnih sestavin, varuje celice pred okvarami in ohranja njihovo funkcionalno sposobnost. Najnovejše ugotovitve iz ameriških dermatoloških laboratorijev pa pričajo, da vitamin E blagodejno učinkuje tudi na nepravilno pigmentirane predele in pigmentne madeže (preprečuje pretirano akumulacijo pigmenta), predvsem tiste, ki nastanejo kot posledica hormonskih sprememb.

 


Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Cena mazila in naročilo

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Živjo, hotela sem se samo zahvalit. Ognjičevo mazilo je res odlično... Se slišimo. Lep pozdrav, Tanja P.
Pozdravljeni, Rada bi se vam zahvalila, mož je navdušen nad mazilom! Do konca leta se še oglasim! Lp Tatjana A.
Super mazilo, domači navdušeni... ♥ Andreja P.
Hvala za odlično mazilo ;) Katarina K.


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede